Ik ben zorgverlener

Online informatie

Op deze website vindt u informatie over geneesmiddelen bij zwangerschap en borstvoeding. De informatie is toegankelijk voor iedereen, maar in essentie geschreven voor artsen, verloskundigen, apothekers en lactatiekundigen. In beknopte teksten wordt samengevat wat er in de literatuur bekend is over geneesmiddelengebruik tijdens zwangerschap en tijdens de borstvoeding. Indien mogelijk wordt vermeld welke geneesmiddelen de voorkeur hebben. 

Maak in het menu links of hieronder uw keuze: 

Vervolgens kunt u in het kopje 'adviezen' links in het menu door de tekst bladeren of via een zoekopdracht zoeken naar een specifiek geneesmiddel.

NB De online versie op deze website is de update van augustus 2015. Links in het menu kunt u onder het kopje 'recente wijzigingen' de belangrijkste aanpassingen in de online tekst bekijken.


Boek

De informatie op deze website is ook verschenen in boekvorm. In oktober 2014 is de meest recente editie van het boek Geneesmiddelen, Zwangerschap en Borstvoeding uitgekomen. Het boek wordt geschreven door de TIS in samenwerking met Stichting Health Base
Deze editie is compleet herzien en bijgewerkt op basis van de meet recente literatuur en inzichten. Bovendien is in het hoofdstuk borstvoeding de categorie-indeling verbeterd. De nieuwe indeling is gebaseerd op de risico's die een geneesmiddel kan hebben op de zuigeling tijdens de borstvoeding. In combinatie met de verbeterde informatie in de tekst is het duidelijker wat de mogelijke risico's zijn en hoe hiermee om te gaan in de praktijk.


Bestellen

Het boek is te bestellen bij Stichting Health Base via het bestelformulier. ISBN-nummer: 9789074027373 (318 blz.)