Bijwerkingen Coronavaccinatie

Coronavaccins voldoen aan alle veiligheidseisen. Voordat een vaccin gebruikt mag worden, is het uitgebreid onderzocht en getest. Net als bij elk ander vaccin kunnen er bijwerkingen ontstaan. Bijwerkingencentrum Lareb brengt de informatie hierover in kaart. Want alleen als we hier goed zicht op houden, kunnen we mensen in de toekomst beter informeren en het gebruik van vaccins nog veiliger maken.

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN
Dit onderzoek is gestart in februari 2021. Op dit moment zijn er voldoende deelnemers in het onderzoek. Hierdoor is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit onderzoek. Website: www.mijncoronavaccin.nl 

RESULTATEN
Bij vaccinatie na corona ontstaan vaker bekende bijwerkingen

Uit dit onderzoek blijkt dat mensen die al corona hebben doorgemaakt vaker algemene lichamelijke klachten ervaren na de eerste coronavaccinatie. Dit geldt voor alle vaccins. Bij het Pfizer/BioNTech vaccin (Comirnaty) is dit ook zo bij de tweede vaccinatie.
Lees hier ons nieuwsbericht.

Bekende bijwerkingen bij Moderna vaker na tweede prik en bij AstraZeneca minder vaak
Algemene lichamelijke klachten, die ook verwacht worden bij vaccinaties, worden na de tweede vaccinatie met het Moderna vaccin (Spikevax) vaker ervaren dan na de eerste vaccinatie. Bij het AstraZeneca vaccin (Vaxzevria) is dit andersom. Bij het Pfizer/BioNTech vaccin (Comirnaty) is er nagenoeg geen verschil.
Lees hier ons nieuwsbericht.

Bekende bijwerkingen vaker bij de eerste AstraZeneca vaccinatie
De bekende bijwerkingen, die ook verwacht worden bij vaccinaties, worden het vaakst ervaren bij het AstraZeneca vaccin (Vaxzevria). Bij het Pfizer/BioNTech vaccin (Comirnaty) worden deze het minst vaak ervaren. Het Moderna en Janssen vaccin zitten daar tussenin. Vrouwen en jongeren rapporteerden relatief meer van deze bijwerkingen.
Lees hier ons nieuwsbericht.

Veel mensen ervaren bekende bijwerkingen na coronavaccinatie
Hoofdpijn, spierpijn, gewrichtspijn, vermoeidheid, niet lekker voelen, misselijkheid, rillingen en koorts zijn bekende bijwerkingen van de coronavaccins. Uit het onderzoek blijkt dat mensen deze bijwerkingen vaak ervaren na de eerste vaccinatie met AstraZeneca en Janssen en na de eerste en tweede Moderna vaccinatie (Spikevax). Bij het Pfizer/BioNTech vaccin kwam deze bekende bijwerkingen minder vaak voor, zowel na de eerste als de tweede vaccinatie.
Lees hier ons nieuwsbericht.

Meer bekende bijwerkingen bij eerste vaccinatie AstraZeneca
Uit dit onderzoek blijkt dat bij het AstraZeneca vaccin vrouwen tot 65 jaar meer bekende bijwerkingen ervaren dan bij Pfizer/BioNTech (Comirnaty). Het gaat hier om de eerste vaccinatie.
Lees hier ons nieuwsbericht.

DOWNLOAD DE BROCHURE
Jouw bijdrage maakt vaccineren nog veiliger