Kinderwens en Afweeronderdrukkende Medicijnen bij de Man

In het Kinderwens en Afweeronderdrukkende Medicijnen bij de Man (KAMM)-onderzoek verzamelen we gegevens van mannen met een kinderwens die afweeronderdrukkende medicijnen gebruik(t)en voor een auto-immuunaandoening of na een orgaantransplantatie. Hierdoor komen we meer te weten over de mogelijke invloeden van medicijngebruik bij de man op de vruchtbaarheid, zwangerschap en het (on)geboren kind.

Met deze kennis kunnen we de informatie voor zorgverleners en mannen verbeteren, en kunnen er betere afwegingen worden gemaakt over de behandeling van mannen die deze medicijnen gebruiken. Het KAMM-onderzoek wordt gecombineerd met Moeders van Morgen, en wordt uitgevoerd door Bijwerkingencentrum Lareb en medisch specialisten van het Erasmus MC.

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN
Dit onderzoek is gesloten. U kunt u zich niet meer aanmelden. Het onderzoek liep van december 2021 tot september 2022. 

DOWNLOAD DE BROCHURE
Kinderwens en Afweeronderdrukkende Medicijnen bij de Man

PUBLICATIES
Start onderzoek naar medicatie en kinderwens bij mannen
Er is nog weinig onderzoek gedaan naar de invloed van medicijngebruik door de man op de zwangerschap en de gezondheid van het (ongeboren) kind. De meeste medicijnen hebben geen gevolgen voor de vruchtbaarheid van de man. Toch zijn er ook enkele die wél een negatieve invloed kunnen hebben. Bijwerkingencentrum Lareb en het Erasmus MC zijn daarom een onderzoek gestart om te kijken of medicijngebruik bij de man invloed heeft op de vruchtbaarheid, zwangerschap en het ongeboren kind.
Lees hier het artikel in ReumaMagazine (Nederlands).

RESULTATEN
Zodra er resultaten uit dit onderzoek bekend zijn, zullen wij die hier tonen.