Werken bij Lareb

Bijwerkingencentrum Lareb zoekt een nieuw

Hoofd voor het Moeders van Morgen team

fulltime - 38 u/pwk, locatie ’s-Hertogenbosch

Moeders van Morgen:

Mag ik dit geneesmiddel nu wel of niet gebruiken? Is het beter om te stoppen of misschien juist beter om door te gaan? Iedere vrouw loopt wel eens tegen dit soort vragen aan op het moment dat ze zwanger is of borstvoeding geeft.

Moeders van Morgen (MvM) kan het antwoord geven want MvM is nl. hét kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelgebruik en vaccins bij kinderwens, tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode.
In Nederland zijn we de spil in de informatievoorziening tussen ketenorganisaties, zorgverleners en patiënten. Onder andere via een helpdesk en een website (www.moedersvanmorgen.nl/kennisbank).
Ook doet Moeders van Morgen onderzoek om kennis over de veiligheid van geneesmiddel­gebruik tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode te vergroten (www.moedersvanmorgen.nl).

Hoe ziet jouw nieuwe baan eruit?

Jij krijgt er energie van om het MvM team als mensenmens te ondersteunen en elke dag een stukje beter te maken. Als hoofd ben je verantwoordelijk voor zo’n 15 medewerkers. Het is aan jou de medewerkers te coachen en te inspireren in hun ontwikkeling en leiding te nemen bij de ontwikkeling van nieuwe strategieën. Het doorhakken van knopen en nemen van beslissingen ga je daarbij niet uit de weg. 

Je bent lid van het MT en denkt samen met de andere MT leden actief mee over de gemeenschappelijke visie en strategie van Lareb. Jij denkt en handelt over de grenzen van je eigen team heen en bent daarin een echte verbinder. Vanuit jouw visie vervul je ook buiten Lareb een aanjagende en verbindende rol bij de contacten met externe kennispartners.

Je belangrijkste taken zijn:

 • Je geeft leiding aan je team en stimuleert de persoonlijke en professionele ontwikkeling van het team en je medewerkers.
 • Je ontwikkelt en realiseert het teamplan en je bent verantwoordelijk voor het gemeenschappelijk resultaat.
 • Je volgt ontwikkelingen en innovatie binnen het MvM vakgebied en zorgt ervoor dat het team hier scherp op is en er meteen op inspringt waar nodig.
 • Je bent er mede verantwoordelijk voor dat de uitvoering van de taken van het team consistent worden uitgevoerd, in lijn met het beleid, het integrale proces en procedures van de organisatie.
 • Je maakt deel uit van het MT en bent medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van de meerjaren strategie en het beleid en de organisatiekoers van Lareb.

Wat bieden wij jou?

Wij zoeken een leidinggevende die met oog voor de menselijke maat en het individu aan de slag wil om het team op een hoger niveau te brengen en die ook graag meedenkt over de ontwikkeling en positionering van Lareb als organisatie. Graag ondersteunen en stimuleren wij jou daarbij op allerlei manieren zodat jij jouw uitdagende werk op een zo goed mogelijke manier kunt uitvoeren. Dit doe je binnen het MT waar de andere leden jouw naaste en inspirerende sparringpartners zijn. In het werk is veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit, waarbij je de kans hebt jezelf als leidinggevende verder te ontwikkelen. Andere belangrijke arbeidsvoorwaarden zijn:

 • Een prettige, informele werksfeer. Regelmatig is er een dag op de hei met alle collega’s, een teamuitje of andere leuke events met elkaar.
 • Inzet mag beloond worden. Het fulltime salaris voor deze functie ligt, binnen de opleidingseisen en afhankelijk van ervaring, tussen minimaal € 5126 en maximaal € 7494 bruto per maand. Er zijn goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Wij hechten waarde aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en zullen dit te allen tijde stimuleren.
 • Contractduur van 12 maanden met uitzicht op verlenging en uiteindelijk onbepaalde tijd.
 • Flexibele werktijden. Daarmee kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om vóór of na de files te rijden of tussen het werken door een wandeling te maken.
 • Een hybride werkomgeving met de mogelijkheid tot thuiswerken. Wel kom je tenminste twee dagen per week naar ons mooie, nieuwe kantoor in ’s-Hertogenbosch.
 • Ook krijg je bij Lareb een 13e maand en veel vrije tijd, nl. 24 vakantiedagen en 13 ADV dagen.

Wat breng jij mee?

Resultaatgericht werken, het nemen van initiatief en samenwerken zijn onze organisatie competenties.
Als hoofd verwachten wij van jou dat je je hier als geen ander bewust van bent en dat je hier het goede voorbeeld in geeft.

 • Je hebt een relevante afgeronde opleiding op academisch niveau en hebt affiniteit en/of kennis van de teratologie of farmacovigilantie en/of het doen van onderzoek.
 • Je bent een verbindende en inspirerende coach die de teamleden kan stimuleren, begeleiden en motiveren om zichzelf te ontwikkelen en effectiever te laten functioneren.
 • Door groepsgericht leiderschap, het creëren van een teamspirit en de individuele leden te stimuleren tot samenwerken weet je een wij-gevoel in het team te creëren.
 • Je bent goed op de hoogte van relevante maatschappelijke, politieke en vakinhoudelijke ontwikkelingen en trends en je kunt deze kennis benutten ten behoeve van de eigen organisatie.
 • Je kunt op het juiste moment beslissingen nemen en standpunten innemen en je hieraan committeren door ze uit te spreken en/of ernaar te handelen.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het aansturen van gedreven professionals.
 • Je hebt ervaring in het vormgeven van strategie en het verbinden van het juiste beleid hieraan.

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig geworden en denk jij ons nieuwe team hoofd te zijn? Dan nodigen we je graag uit voor een goed gesprek. Mail uiterlijk 21 januari a.s. je motivatie met cv naar vacature@lareb.nl t.a.v. Linda Härmark, adjunct directeur. Vermeld in het onderwerp duidelijk ‘Sollicitatie hoofd MvM’. Voor inhoudelijke vragen kun je telefonisch contact met Linda opnemen. Voor vragen over de sol­li­citatieprocedure kun je contact opnemen met Clara van Wijnen. Je kunt ons bereiken op 073-6469700. Tussen Kerst en Oud en Nieuw is Lareb gesloten.

Het werving- en selectieproces ziet er als volgt uit:

 • De 1e gespreksronde is op maandag 30 januari, de 2e gespreksronde op dinsdag 7 februari 2023.
 • Wanneer we een match zien op papier, nodigen we jou uit voor de 1e gespreksronde.
 • Is dat van beide kanten positief? Dan nemen we contact met je op voor een 2e gespreksronde.
 • Een assessment wordt mogelijk ingezet.
 • Zien we het allebei zitten? Dan sluiten we af met een (online) arbeidsvoorwaardengesprek.

Verder van toepassing bij het solliciteren:

 • Met jouw schriftelijke toestemming wordt je brief met cv maximaal een jaar bewaard.
  Zonder toestemming worden deze uiterlijk 4 weken na het afsluiten van de sollicitatie­procedure, vernietigd.
 • Bij een definitieve afwijzing, ontvang je altijd bericht. Dit gebeurt aan het einde van de procedure.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 • Als je je niet correct behandeld voelt of het niet eens bent met de gevolgde procedure, heb je de mogelijkheid een klacht in te dienen. Deze kun je mailen naar vacature@lareb.nl.

Lareb heeft een beperkt aantal stageplaatsen beschikbaar. Voor informatie of een stageverzoek kunt u een mail sturen naar stage@lareb.nl