Geneesmiddelgebruik rondom de zwangerschap
 

Moeders van Morgen is de nieuwe, overkoepelende naam van de Teratologie Informatie Service (TIS) en het zwangerschapsregister pREGnant. Wij doen onderzoek naar en geven informatie over geneesmiddelgebruik bij een kinderwens en tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode.

Of het gebruik van een geneesmiddel de beste keuze is, en welk geneesmiddel in dat geval de voorkeur heeft, kan per persoon en per situatie verschillen. Daarom is goed overleg tussen zorgverlener en patiƫnt essentieel.

Coronavaccinaties rondom de zwangerschap

Kijk hier voor informatie over het coronavaccin bij kinderwens, tijdens de zwangerschap en tijdens de borstvoedingsperiode

Achtergrondinformatie over geneesmiddelengebruik:
Tijdens de zwangerschap
Tijdens de borstvoeding
Door de man

De informatie die u vindt op dit deel van de website is afkomstig van Moeders van Morgen, een onderdeel van Bijwerkingencentrum Lareb. Moeders van Morgen is het kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelgebruik bij een kinderwens, en tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode. Daarnaast geven wij ook informatie over de mogelijke effecten van het geneesmiddelgebruik op de zwangerschap, het ongeboren kind en de borstvoeding.
Naast het verstrekken van onafhankelijke informatie aan zorgverleners en patiƫnten wil Moeders van Morgen nieuwe kennis vergaren op dit gebied. Hiervoor worden de ervaringen van vrouwen op het gebied van leefstijl, gezondheid en eventueel geneesmiddelgebruik tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode verzameld middels online vragenlijsten. Ook het internationale onderzoek naar anti-epilepticagebruik tijdens de zwangerschap (EURAP) verloopt in Nederland via Moeders van Morgen.