Werken bij Lareb

 

Werken bij Bijwerkingencentrum Lareb betekent dat je bijdraagt aan het vergroten en verspreiden van kennis over bijwerkingen van geneesmiddelen, vaccins en andere gezondheidsproducten en over geneesmiddelgebruik bij een kinderwens, zwangerschap of borstvoeding.

Bij ons werken enthousiaste en deskundige collega’s in een prettige, informele werksfeer. De lat ligt hoog, we werken volgens de laatste inzichten van ons vakgebied en gaan inhoudelijk echt de diepte in. We stimuleren leren en ontwikkelen, zowel professioneel als persoonlijk, waarbij leren met en van elkaar en talentontwikkeling een belangrijke plek in nemen. We werken hybride, onze medewerkers zijn flexibel in het indelen van hun werkuren. En ook niet onbelangrijk: we hebben regelmatig inhoudelijke en gezellige medewerkersdagen. Daarnaast organiseert onze enthousiaste activiteitencommissie regelmatig leuke activiteiten waar je naar keuze aan deel kunt nemen.

Vacatures


Op dit moment hebben wij geen vacatures. Een open sollicitatie sturen mag natuurlijk altijd.

Voor vragen hierover kun je contact opnemen met onze HR adviseur Clara van Wijnen via werken@lareb.nl.

Vervolg van een sollicitatie

Als jouw brief en CV goed bij ons en de vacature past, dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Na een positief eerste gesprek, nemen we contact met je op voor het vervolg van de procedure. En zijn we allebei enthousiast, dan sluiten we de procedure af met een arbeidsvoorwaardengesprek.

Stagemogelijkheden


Wij werken nauw samen met universiteiten en andere onderwijsinstellingen en zetten ons in om toekomstige professionals op te leiden en na te scholen binnen de bewaking van geneesmiddelveiligheid.

Tijdens een stage bij ons krijg je de kans om:

  • ervaring te krijgen in het doen van onderzoek;
  • kennis op het vlak van bijwerkingen van geneesmiddelen op te doen die, welke richting je na je studie ook kiest, altijd waardevol zal zijn;
  • werkervaring op te doen in onze leuke, boeiende organisatie en mee te kijken hoe het er bij ons op de werkvloer aan toe gaat.

Heb je vragen? Neem dan contact op via stage@lareb.nl
Wil je stage bij ons lopen? Bekijk dan onze stagevacatures of stuur een mail naar stage@lareb.nl met jouw motivatiebrief en CV.

Onze teams

 

Geneesmiddelenteams

Bij de geneesmiddelenteams houden de medewerkers zich vooral bezig met vermoedelijke bijwerkingen van geneesmiddelen, gemeld door zowel zorgverleners als patiënten. De medewerkers zijn nieuwsgiering en bedreven in het doorgronden van de eventuele verbanden tussen bijwerkingen en geneesmiddelen. Dit draagt bij aan meer kennis over bijwerkingen. Bekijk de kennisbank geneesmiddelen.

Vaccinteam

Het team houdt zich bezig met vermoedelijke bijwerkingen bij baby’s, reizigers en mensen die zich om allerlei redenen laten vaccineren. Zo houdt het team ook de veiligheid bij van vaccinaties bij risicogroepen en ouderen, zoals de jaarlijkse griepprik. Met langlopende vragenlijstonderzoeken worden mensen gevraagd naar klachten na vaccinaties binnen de onderzoeken.

Het vaccinteam doet dus veel kennis op bij verschillende doelgroepen en verspreidt deze kennis ook actief onder die doelgroepen. Verder bundelen we alle kennis over bijwerkingen van vaccinaties in de online kennisbank Vaccins. Het onderhoud van zo’n kennisbank vraagt dagelijkse inzet van het team. Bekijk de kennisbank vaccins.

Moeders van Morgen

Mag ik dit geneesmiddel nu wel of niet gebruiken? Is het beter om te stoppen of misschien juist beter om door te gaan? Iedere vrouw loopt wel eens tegen dit soort vragen aan op het moment dat er een zwangerschapswens is, ze zwanger is of borstvoeding geeft. De medewerkers van Moeders van Morgen Lareb geven antwoord op dit soort vragen en je kunt deze informatie raadplegen via onze online kennisbank. Er wordt ook onderzoek gedaan om de kennis over de veiligheid van geneesmiddel­gebruik tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode te vergroten. Lees meer op de website van Moeders van Morgen.

Support team

Bij het team Support draait het om het ondersteunen van alle collega’s en hen van de nodige informatie voorzien. Of het nu gaat om nieuwe medewerkers een warm welkom te geven bij de start van hun nieuwe baan, het verstrekken van een goede laptop, het verzorgen van die leuke dag voor medewerkers, veilig en verantwoord werken of een goede begroting of financieel jaarverslag. Het Support team is het visitekaartje van de organisatie.

Onze medewerkers

Wij vinden het belangrijk dat iedere medewerker aan de kerncompetenties werkt. Dit draagt niet alleen bij aan de eigen ontwikkeling, maar ook aan de verbinding tussen collega’s onder elkaar. Onze kerncompetenties zijn:     

Samenwerken

Onze medewerkers streven naar een gezamenlijk resultaat. De organisatie viert successen en medewerkers ondersteunen elkaar onderling. Collega’s delen hun kennis en ervaring.

Resultaatgerichtheid

Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk voor het gezamenlijk resultaat. Met concrete doelen en evaluaties wordt de voortgang bijgehouden. Een hoge ambitie, maar wel een realistische, staat daarbij centraal.

Initiatief

Onze medewerkers zijn nieuwsgierig naar kansen en verbeteringen. Ze komen actief met nieuwe plannen en voorstellen, wachten niet af maar handelen uit zichzelf. Een innovatieve en out-of-the box denkwijze waarderen we zeer.

Disciplines

Bij Lareb werken collega’s niet alleen vanuit diverse teams samen, maar ook vanuit verschillende disciplines.

De medewerkers datainvoer en- kwaliteit zijn verantwoordelijk voor het omzetten van meldingen naar bruikbare gegevens. De wetenschappelijk medewerkers bekijken deze gegevens voor het ontdekken van nieuwe kennis over bijwerkingen van medicijnen en geneesmiddelen. De datawetenschappers ondersteunen hierbij door ruwe data naar waardevolle informatie om te zetten. De applicatiespecialist zorgt er daarbij voor dat alle ondersteunende programma’s goed werken en houdt zich bezig met oplossingen op maat. Onze communicatieadviseurs coördineren de externe communicatie en kennisverspreiding.

Tot slot zorgen de medewerkers van support dat alle processen op rolletjes lopen, de kwaliteit geborgd is en medewerkers op een prettige manier hun werk kunnen doen.

Enkele medewerkers stellen zich voor in onderstaande interviews [volgt].

"Kennis over bijwerkingen is belangrijk"

Agnes Kant, directeur Lareb

Lees het interview met Agnes hier.

Meer informatie?

Wil je meer weten over wat we doen bij Lareb? Lees meer op de pagina’s Over Lareb en de onderzoeken. Ook kun je je aanmelden voor de digitale nieuwsbrief Bijgelicht om inhoudelijk op de hoogte te blijven van wat Lareb doet.