• Geneesmiddel icon
  Zoek informatie over bijwerkingen
  van geneesmiddelen
 • Vaccin icon
  Zoek informatie over bijwerkingen
  van vaccins
 • Zwangerschap en borstvoeding icon
  Zoek informatie over geneesmiddelgebruik rondom de zwangerschap

Werken bij Lareb

Bijwerkingencentrum Lareb zoekt een

Wetenschappelijk onderzoeker Moeders van Morgen

 (fulltime/38u per week)

Moeders van Morgen (MvM) is hét kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelgebruik bij kinderwens, tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode en is onderdeel van Bijwerkingencentrum Lareb. In Nederland zijn we de spil in de informatievoorziening tussen ketenorganisaties, zorgverleners en patiënten. Onder andere via een helpdesk en een website (www.moedersvanmorgen.nl/kennisbank). Ook doen we bij Moeders van Morgen onderzoek door via online vragenlijsten informatie te verzamelen van zwangere vrouwen over algemene gezond­heid, leefstijl en eventueel geneesmiddelgebruik en vaccinaties (www.moedersvanmorgen.nl). Het doel hiervan is het vergroten van kennis over geneesmiddel­gebruik tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode. Met deze informatie kunnen vrouwen, verlos­kundigen, gynaecologen en artsen beter afwegen of het verstandig is een geneesmiddel te gebruiken en wat de mogelijke consequenties zijn.

Jouw nieuwe baan
In deze baan duik je in de MvM data en met jouw analyses komt er meer inzicht in welke keuzes er in de praktijk gemaakt worden rondom geneesmiddelengebruik en welke geneesmiddelen en vaccins wel en niet gebruikt kunnen worden rondom de zwangerschap. Zo zijn we nu volop bezig met onderzoek naar de Covid-vaccinatie in de zwangerschap en tijdens de borstvoeding. Samen met een team denk je na over het opzetten en uitvoeren van onderzoeken met de verzamelde data. Vervolgens ga je aan de slag met de analyses en publiceer je de bevindingen in vakbladen en wetenschappelijke tijdschriften. Het bedenken en schrijven van projectaanvragen zijn ook onderdeel van je takenpakket.

Wat breng jij mee?

 • Je bent postdoc of een ervaren junior onderzoeker met een voor de functie relevant (promotie)onderzoek of master diploma.
 • Je hebt kennis van (farmaco-)epidemiologie.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het werken met grote datasets (data management en data analyse) bij voorkeur in R. Het is een pre als je SQL en/of Power BI/DAX beheerst.
 • Je hebt affiniteit met geneesmiddelgebruik tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode.
 • Schrijven van publicaties en het opstellen van een projectaanvraag gaan je goed af.
 • Je bent enthousiast, proactief en kunt veel werk gedaan krijgen.
 • Je werkt zorgvuldig en hebt een kritische en scherpe blik.
 • Je kunt goed samenwerken met collega’s en bent een waardevolle sparringspartner voor hen.

Wij bieden
Een uitdagende, afwisselende functie in een maatschappelijk relevant vakgebied. De dataverzameling van MvM biedt mogelijkheden voor een grote diversiteit aan analyses. We hebben een team van enthousiaste collega’s die elkaar ondersteunen en verder helpen. Lareb heeft een 38-urige werkweek en goede arbeidsvoorwaarden. Het gaat om een tijdelijk dienstverband (bij voorkeur fulltime), in eerste instantie voor de duur van 12 maanden. Verlenging is een optie. Het fulltime salaris voor deze functie ligt, binnen de opleidingseisen afhankelijk van ervaring, tussen minimaal € 3279 en maximaal € 5710 bruto per maand, op basis van 38 uur per week. Zodra werken op kantoor weer mogelijk is, word er in deze functie van je verwacht twee dagen per week op ons kantoor in ’s-Hertogenbosch te werken.

Sollicitatieprocedure
Heb je interesse? Reageer dan door uiterlijk 2 januari een gemotiveerde e-mail met cv naar vacature@lareb.nl te sturen t.a.v. Saskia Vorstenbosch, projectleider Onderzoek Moeders van Morgen en hoofd Monitoring, tel 073-6469711.

De planning voor de sollicitatieprocedure is:

 • 4 januari verzending uitnodigingen kennismakingsgesprekken
 • 7 januari online kennismakingsgesprekken
  De sollicitatiegesprekken zijn met Saskia Vorstenbosch, projectleider Onderzoek Moeders van Morgen en hoofd Monitoring, Petra Woestenberg, projectleider maternale kinkhoest en Covid vaccinatie.
 • Bij een definitieve afwijzing, ontvang je altijd bericht.
 • Eventueel worden, met schriftelijke toestemming van kandidaten, cv’s maximaal een jaar bewaard. De overige mails en brieven/cv’s worden uiterlijk 4 weken nadat de sollicitatieprocedure is beëindigd, vernietigd.
 • Als je je niet correct behandeld voelt of het niet eens bent met de gevolgde procedure, heb je de mogelijkheid een klacht in te dienen. Deze kun je mailen naar vacature@lareb.nl.
 • Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bijwerkingencentrum Lareb zoekt op korte termijn een

Onderzoeker bijwerkingen COVID-19 vaccins

Lareb doet onderzoek naar het optreden van bijwerkingen van de COVID-19 vaccins. Met de daaruit voortkomende kennis kan Lareb zorgverleners en gebruikers beter informeren over de gebruikte vaccins. Gevaccineerden worden direct na toediening van het vaccin tot een half jaar daarna d.m.v. een aantal vragenlijsten gevraagd naar het optreden van bijwerkingen. Het doel is om meer inzicht te krijgen in de frequentie, de aard en het beloop van deze bijwerkingen.

Jouw nieuwe baan
In je nieuwe baan ga je  de data over de bijwerkingen van COVID-19 vaccins  analyseren. Samen met een team denk je na over welke analyses uitgevoerd gaan worden. Je stelt analyse protocollen op, je voert het onderzoek uit en je publiceert de bevindingen in (internationale) wetenschappelijke tijdschriften. Je begeleidt ook collega’s in het uitvoeren van analyses.

Wat breng jij mee?

 • Een achtergrond in life-sciences met ervaring in epidemiologisch onderzoek, bij voorkeur ben je gepromoveerd.
 • Ervaring in het analyseren van vaccin-data is een pre.
 • Je kunt zelfstandig werken met het analyseren van data-sets en hebt kennis van R zowel voor data bewerking als data analyse, het is een pre als je SQL en/of Power BI/DAX beheerst en/of kan programmeren.
 • Je hebt ervaring in het begeleiden van anderen in het maken van analyses en het doen van onderzoek.
 • Je kunt je analyses goed duiden, zowel mondeling als in publicaties.
 • Je hebt een hands on mentaliteit en houdt van aanpakken.
 • Je kan goed samenwerken.
 • Je kan goed functioneren onder tijdsdruk.

Wij bieden
Een uitdagende, afwisselende functie in een maatschappelijk relevant vakgebied. Je werkt nauw samen met enthousiaste collega’s met diverse achtergronden. Lareb heeft een 38-urige werkweek en goede arbeidsvoorwaarden. Het gaat om een tijdelijk dienstverband (bij voorkeur fulltime), in eerste instantie voor de duur van 12 maanden. Verlenging is een optie. Voor deze functie wordt je geacht minimaal twee dagen per week vanuit kantoor te werken. Het fulltime salaris voor deze functie ligt, binnen de opleidingseisen afhankelijk van ervaring,  tussen minimaal € 3842 en maximaal € 5710 bruto per maand op basis van 38 uur per week.

De wervingsprocedure
Heb je interesse? Reageer dan door een gemotiveerde e-mail met cv naar vacature@lareb.nl te sturen t.a.v. dr. Florence van Hunsel, hoofd Signaaldetectie. Vermeld in het onderwerp duidelijk ‘Sollicitatie onderzoeker’. Wij willen snel van start gaan, dus reageer zo snel als mogelijk. Voor vragen kun  je telefonisch contact opnemen met Florence van Hunsel op 073-6469700.
Eventueel worden, met schriftelijke toestemming van kandidaten, cv’s maximaal een jaar bewaard. De overige mails en brieven/cv’s worden uiterlijk 4 weken nadat de sollicitatieprocedure is beëindigd, verwijderd. Als een kandidaat zich niet correct behandeld voelt of het niet eens is met de gevolgde procedure, heeft hij/zij de mogelijkheid een klacht in te dienen. Deze kan gestuurd worden naar vacature@lareb.nl.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bijwerkingencentrum Lareb zoekt een

Privacy en Informatiebeveiliging functionaris

(fulltime/38u per week)

Bijwerkingencentrum Lareb is het Nederlandse meld- en kenniscentrum voor bijwerkingen van geneesmiddelen, waaronder vaccins, én geneesmiddelengebruik tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode. Lareb signaleert risico’s van het gebruik van geneesmiddelen in de dagelijkse praktijk en genereert en verspreidt kennis hierover. Deze kennis is belangrijk om bij veiligheidsproblemen maatregelen te kunnen nemen en om zorgverleners te kunnen informeren.  

Jouw nieuwe baan
Vanuit jouw vakinhoudelijke expertise, ondernemerschap en lef draag je bij aan het veiliger maken van de organisatie op het vlak van privacy en informatiebeveiliging. Aan jou de uitdaging het beleid van de organisatie op dit vakgebied verder vorm te geven, te optimaliseren en uit te voeren. Dit doe je in nauwe samenwerking met directie, management en collega’s. Het is voor jou een uitdaging om minder ervaren collega’s mee te nemen in de uitvoering van dit beleid, het bewustzijn te verhogen en vragen te beantwoorden.

Belangrijke taken

 • Je ontwikkelt samen met de directie het beleid op het gebied van privacy en informatiebeveiliging zodat het voldoet aan zowel de wettelijke verplichtingen als de interne wensen van Lareb. Je bent tevens verantwoordelijk voor de implementatie en uitvoering van dit beleid.
 • Je informeert de directie over risico’s en adviseert over te nemen maatregelen binnen je vakgebied.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen, implementeren en verbeteren van bedrijfsprocessen met betrekking tot privacy zodat Lareb voldoet aan de NEN7510 norm.
 • Je draagt zorg voor de afhandeling van datalekken en privacy verzoeken en het bijhouden van het verwerkingsregister.
 • Je begeleidt onderzoekers en medewerkers van Lareb op het gebied van privacy en informatiebeveiliging, bij het opstellen en beoordelen van contracten, bij het beoordelen van toestemmingsverklaringen en voert DPIA’s uit.
 • Je bent het aanspreekpunt voor Larebmedewerkers als ze vragen hebben met betrekking tot privacy en informatiebeveiliging.
 • Je beheert externe contacten met onze IT-leveranciers.
 • Je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen binnen je vakgebied.

Functievereisten

 • Je hebt een relevante afgeronde HBO- of WO-opleiding zoals informatiekunde, security management of gelijksoortige studies.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt kennis van de AVG, NEN7510 en andere toepasselijke wet- en regelgeving binnen privacy en informatiebeveiliging.
 • Je bent in staat om het belang van privacy en informatiebeveiliging over te dragen aan anderen.
 • Je hebt affiniteit met privacy aspecten bij onderzoek waarin patiëntengegevens verzameld worden.
 • Je bent een gesprekspartner voor je collega’s waar je door je kennis, enthousiasme en pragmatische werkwijze zoekt naar de best haalbare oplossing.
 • Je houdt van structuur en bewaart altijd het overzicht.
 • Je werkt zorgvuldig en hebt een kritische blik.
 • Je bent enthousiast, proactief en kunt veel werk gedaan krijgen.
 • Je kunt zelfstandig werken in een dynamische en flexibele werkomgeving.

Wij bieden
Een uitdagende, afwisselende functie in een maatschappelijk relevante werkomgeving. Bij Lareb is er een prettige en informele werksfeer met enthousiaste professionals die elkaar ondersteunen en verder helpen. Lareb heeft een 38-urige werkweek en goede arbeidsvoorwaarden. Het gaat in eerste instantie om een dienstverband (bij voorkeur fulltime), van 12 maanden met vooruitzicht op een vast dienstverband. Het fulltime salaris voor deze functie ligt, gebaseerd op achtergrond, kennis en ervaring, tussen € 3344 en € 5825 bruto per maand, op basis van een 38 urige werkweek. Er is veel aandacht voor je professionele ontwikkeling met volop mogelijkheden tot het volgen van opleidingen. Zodra werken op kantoor weer mogelijk is, gaat Lareb hybride werken, dat houdt in dat er in deze functie van je verwacht wordt tenminste twee dagen per week op ons kantoor in ’s-Hertogenbosch te werken.

Sollicitatieprocedure
Ben je nieuwsgierig geworden en gefascineerd door de wereld van informatiebeveiliging en privacy? Dan is dit een unieke kans voor jou! Reageer door uiterlijk 6 februari 2022 een gemotiveerde e-mail met cv naar vacature@lareb.nl te sturen t.a.v. Linda Harmark, adjunct directeur, tel 073-6469710.

De planning voor de selectieprocedure is als volgt:

 • 8 februari verzending uitnodigingen kennismakingsgesprekken.
 • 11februari Bij voorkeur op kantoor maar mogelijk online.
  De eerste sollicitatiegesprekken zijn met Linda Harmark, adjunct directeur, en Clara van Wijnen, hr coördinator. Bij gebleken geschiktheid volgt een tweede ronde.
 • Mogelijk wordt er een externe assessment afgenomen.
 • Bij een definitieve afwijzing, ontvang je altijd bericht.
 • Eventueel worden, met schriftelijke toestemming van kandidaten, cv’s maximaal een jaar bewaard. De overige mails en brieven/cv’s worden uiterlijk 4 weken nadat de sollicitatieprocedure is beëindigd, vernietigd.
 • Als je je niet correct behandeld voelt of het niet eens bent met de gevolgde procedure, heb je de mogelijkheid een klacht in te dienen. Deze kun je mailen naar vacature@lareb.nl.
 • Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage bij Lareb:

Lareb heeft een beperkt aantal stageplaatsen beschikbaar. Voor informatie of een stageverzoek kunt u een mail sturen naar stage@lareb.nl