• Zoek informatie over bijwerkingen
  van geneesmiddelen
 • Zoek informatie over bijwerkingen
  van vaccins
 • Zoek informatie over geneesmiddelgebruik rondom de zwangerschap

Werken bij Lareb

Moeders van Morgen/Lareb zoekt een nieuwe ‘medewerker Verwerken en Coderen’ met medisch/farmaceutische kennis op HBO-niveau (fulltime/38u per week).

 

Moeders van Morgen is het Nederlandse kenniscentrum (www.moedersvanmorgen.nl/kennisbank) op het gebied van geneesmiddelen bij kinderwens, tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode. Het kenniscentrum is onderdeel van Bijwerkingencentrum Lareb.

Wij verzamelen ervaringen van alle zwangere vrouwen over algemene gezond­heid, leefstijl en eventueel geneesmiddelgebruik en vaccinaties (www.moedersvanmorgen.nl) met online vragenlijsten. Het doel hiervan is het vergroten van kennis over geneesmiddel­gebruik tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode. Met deze informatie kunnen vrouwen, verlos­kundigen, gynaecologen en artsen zelf beter afwegen of het verstandig is een geneesmiddel te gebruiken en wat de mogelijke consequenties zijn.

De functie
In deze ondersteunende functie bijt jij je vast in het verwerken van de onderzoeks­vragen­lijsten van Moeders van Morgen. Met jouw kennis van geneesmiddelen en medische terminologie zorg je ervoor dat alle onderzoeksdata zo uniform mogelijk wordt vastgelegd. Op die manier komen de gegevens goed in de database terecht en kan er verder onderzoek worden gedaan. Waar nodig vraag je aanvullende informatie om de gegevens zo compleet mogelijk te krijgen.

Aan de hand van de geldende corrigeer- en codeerafspraken ga jij;

 • identificeren of en welke correcties gedaan moeten worden, en voert deze door.
 • de juiste coderingen toekennen met een codeerstandaard, zoals:
  • ziektebeelden voorzien van een zogenoemde ICD-10 code.
  • geneesmiddelen voorzien van een G standaard (Z-index) code.
  • bijwerkingen voorzien van een MedDRA code.
 • eventueel aanvullende (medische) informatie opvragen bij de betreffende zorgverleners.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken het type ‘Schouders eronder en gaan’. Heb jij kennis van geneesmiddelen en de medische terminologie of tenminste affiniteit ermee? Werk je snel en secuur, ben je communicatief vaardig en schakel je goed en snel met collega’s als dit nodig is? Dan ben jij misschien wel de collega die wij zoeken!

De wervingsprocedure
Heb je interesse? Reageer dan door een gemotiveerde e-mail met cv naar vacature@lareb.nl te sturen t.a.v. Clara van Wijnen, hr coördinator. In principe werk je in deze functie vanuit huis. Het gaat in eerste instantie om een tijdelijk dienstverband tot het einde van het jaar.

Wij willen snel van start gaan, dus reageer zo snel als mogelijk. Voor vragen neem telefonisch contact op met Clara van Wijnen: 073-6469704.

Indien je reageert geef je toestemming dat we jouw CV tot eind 2021  mogen bewaren.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.