Deel jouw ervaring na de griep- en pneumokokkenvaccinatie!

23-10-2023

Momenteel worden de jaarlijkse griep- en pneumokokkenvaccinaties gegeven. Bijwerkingencentrum Lareb doet elk jaar onderzoek naar de bijwerkingen van deze vaccinaties. Krijg jij een vaccinatie tegen de griep en/of pneumokokken? Meld je dan aan en help mee om meer inzicht te krijgen in de bijwerkingen van deze vaccinaties!

Met dit vragenlijstonderzoek wordt informatie verzameld over het optreden van bijwerkingen en het beloop hiervan na de vaccinatie(s). Door het monitoren van het optreden van eventuele klachten kunnen we mensen in de toekomst beter informeren.

Bekijk hier het jaarrapport met meldingen van bijwerkingen na de griep- en pneumokokkenvaccinatie van 2022, 2023.

Wie kan meedoen aan het onderzoek?
Iedereen die de griepvaccinatie of pneumokokkenvaccinatie krijgt of net gehad heeft kan zich tot en met zes dagen na vaccinatie aanmelden voor dit onderzoek. Ook als je geen klachten hebt ervaren na de vaccinatie kan je meedoen. Elke ervaring telt mee!

Wat houdt deelname in?
Bij deelname ontvang je vier keer een online vragenlijst, verspreid over een periode van 30 dagen. De vragen gaan over je gezondheid, het optreden van eventuele klachten na de griepvaccinatie en/of pneumokokkenvaccinatie en hoe lang de klachten duren.

Doe mee en meld je aan!
Kijk voor meer informatie of om u aan te melden opĀ www.vaccinmonitor.nl.