Geneesmiddelgebruik door de man met kinderwens

29-09-2022

Op de Lareb website vind je nu ook informatie over geneesmiddelgebruik door de man met kinderwens. Nieuwe informatie over de veiligheid is gemakkelijk te vinden. 

Het is bekend dat een zwangere vrouw verantwoord om dient te gaan met geneesmiddelgebruik. Dat is zo omdat geneesmiddelen invloed kunnen hebben op het (ongeboren) kind. Maar hoe zit het met geneesmiddelgebruik door een man met kinderwens?

Man met kinderwens
Het is goed om ook alert te zijn op geneesmiddelen die de toekomstige vader gebruikt. Zo kunnen sommige geneesmiddelen invloed hebben op de vruchtbaarheid van de man. Er is nog weinig bekend over de invloed van het geneesmiddelgebruik door de man op de zwangerschap van de partner.

Lareb heeft de wetenschappelijke informatie over mogelijke effecten op de man toegevoegd aan de Kennisbank van Moeders van Morgen.

Nieuw toegevoegde geneesmiddelen
Op de website van Lareb was al informatie over geneesmiddelgebruik door de man in de Kennisbank te vinden. Nieuw is dat nu ook de meest relevante geneesmiddelen zijn toegevoegd aan deze pagina. Maar je kunt ook zoeken op geneesmiddel via de zoekbalk. Het zoeken naar informatie kan op de werkzame stof en op de merknaam van het geneesmiddel.

Uitbreiding volgt
In de toekomst volgt informatie over meer geneesmiddelen. Kijk voor meer informatie op Achtergrondinformatie over geneesmiddelgebruik door de man met kinderwens.