Informatie Lareb nu direct vindbaar via Artsportaal.nl

05-11-2020

Artsportaal is een medische kennisbank en zoekmachine waarin zorgverleners snel belangrijke en betrouwbare informatie kunnen vinden. Informatie over bijwerkingen en over de veiligheid van geneesmiddelen rondom de  zwangerschap is nu ook gemakkelijk via Artsportaal te vinden.

Op artsportaal.nl staan diverse links naar de website van Lareb. Hier vind je informatie over bijwerkingen en het formulier voor het melden van een bijwerking.

Via de zoekmachine van Artsportaal kan je zoeken op een ziekte of een geneesmiddel in combinatie met ‘zwanger’ of ‘borstvoeding’. De getoonde informatie over de veiligheid van geneesmiddelen rondom de zwangerschap, is van de Teratologie Informatie Service (TIS) van Lareb.

Bijwerkingencentrum Lareb helpt voorschrijvers graag in een veilig gebruik van geneesmiddelen en vaccins, ook tijdens zwangerschap en borstvoeding. Op 5 november 2020 is het contract voor de samenwerking officieel ondertekend.

Op de foto: Pim Keurlings en Thomas Mancini (Artsportaal) en Agnes Kant, Boukje Raemaekers en Rike van Eekeren (Bijwerkingencentrum Lareb).