Onderzoek griep- en pneumokokkenvaccins

24-11-2022

Momenteel worden de jaarlijkse griep- en pneumokokkenvaccinaties gegeven. Bij Bijwerkingencentrum Lareb kunnen bijwerkingen na deze vaccinaties gemeld worden. Daarnaast doet Lareb elk jaar ook aanvullend onderzoek naar bijwerkingen van het griep – en pneumokokkenvaccin. U kunt zich aanmelden voor dit onderzoek.

Met dit vragenlijstonderzoek wordt informatie verzameld over het optreden van bijwerkingen en het beloop hiervan. Door het monitoren van het optreden van eventuele klachten kunnen we mensen in de toekomst beter informeren over de bijwerkingen na de griepprik of de pneumokokkenvaccinatie. Bekijk hier het jaarrapport met meldingen van bijwerkingen na de griep- en pneumokokkenvaccinatie van 2021/2022.

Wie kan meedoen aan het onderzoek?
Iedereen die de griepvaccinatie of pneumokokkenvaccinatie krijgt of net gehad heeft kan zich tot en met zes dagen na vaccinatie aanmelden voor dit onderzoek. Ook als u geen klachten heeft gehad na de vaccinatie kunt u mee doen.

Wat houdt deelname in?
Bij deelname ontvangt u vier keer een online vragenlijst, verspreid over een periode van 30 dagen. De vragen gaan over uw gezondheid, het optreden van eventuele klachten na de griepvaccinatie en/of pneumokokkenvaccinatie en hoe lang de klachten duren.

Doe mee en meld u aan!
Kijk voor meer informatie of om u aan te melden op www.vaccinmonitor.nl.