Lareb Databank

Zoek op geneesmiddel

U kunt per geneesmiddel zoeken naar informatie over bijwerkingen. Na het ingeven van uw zoekterm kunt u kiezen uit verschillende onderwerpen zoals informatie over bijwerkingen speciaal voor patiënten, publicaties van Lareb, bevindingen van Lareb en een overzicht van de vermoede bijwerkingen die bij Lareb zijn gemeld op dit middel.

Geneesmiddelen zijn verkrijgbaar onder de merknaam of onder de naam van de werkzame stof die ze bevatten. Zo hebben bijvoorbeeld Panadol® tabletten als werkzame stof paracetamol. Op deze pagina kunt u zowel op merknaam zoeken als op stofnaam. Vanwege technische redenen is het niet mogelijk om te zoeken op geneesmiddelen die speciaal bereid zijn (magistrale producten), homeopathische middelen en ongeregistreerde geneesmiddelen, kruidenproducten, vitaminen en supplementen.

Hoe kunt u zoeken?

  1. Geef in de zoekbalk hieronder de eerste letters (minimaal drie) in van de naam van het geneesmiddel waarnaar u op zoek bent. Selecteer vervolgens in de gepresenteerde lijst het gewenste geneesmiddel.
  2. Kies de toedieningsvorm van het geneesmiddel, zoals tablet, zetpil of per injectie.
  3. Klik op de zoekknop onderaan de pagina.

Stap 1.    
Stap 2.