Ervaring met Medicinale Cannabis

 

Met het onderzoek medicinale cannabis wil Lareb inzicht krijgen in de ervaringen van mensen met cannabis dat artsen voorschrijven. Er is weinig bekend over waarvoor medicinale cannabis wordt gebruikt, welke klachten er op kunnen treden en wat de ervaringen van patiënten zijn. Bijwerkingencentrum Lareb en Bureau voor Medicinale Cannabis voerde dit onderzoek gezamenlijk uit.

Meer informatie en aanmelden

Dit onderzoek is gesloten. Je kunt je niet meer aanmelden. Het onderzoek liep van februari 2021 tot en met februari 2022.

Download de brochure

Uw ervaring met medicinale cannabis

Resultaten

Tijdens een periode van 12 maanden ontvingen 251 patiënten vier online vragenlijsten. Zowel mensen die al medicinale cannabis gebruikten als mensen die ermee wilden beginnen, deden mee aan het onderzoek. De mensen ervaarden milde bijwerkingen zoals duizeligheid, slaperigheid, droge mond, hoofdpijn en toegenomen eetlust. De meest voorkomende redenen om medicinale cannabis te gebruiken waren chronische pijn, zenuwpijn, slaapproblemen, spierpijn en krampen. De meeste mensen zijn erg tevreden over het medicinale cannabis product dat ze gebruiken.

Bekijk hier het rapport met patiëntervaringen en veilig gebruik van medicinale cannabis in Nederland.