Onderzoek LIFETIME

 

Van veel geneesmiddelen weten we helaas niet goed of ze invloed hebben op de gezondheid en ontwikkeling van kinderen als een zwangere vrouw deze tijdens de zwangerschap of borstvoeding gebruikt. Door mee te doen met LIFETIME help je ons meer informatie te verzamelen over de (neurologische) gezondheid en ontwikkeling van kinderen.

Het LIFETIME onderzoek voeren we uit in samenwerking met de universiteit van Manchester en maakt deel uit van een groot Europees project (ConcePTION). LIFETIME staat voor ‘Long-term Investigation Following Exposure To Individual Medicines in utEro’.

Meer informatie en aanmelden

Dit onderzoek is gestart in september 2022. Aanmelden kan alleen als je ook meedoet aan het Moeders van Morgen onderzoek. In de vragenlijst die je via Moeders van Morgen ontvangt nadat je kind geboren is, krijg je de vraag of je mee wilt doen aan LIFETIME. Via een uniek nummer kunnen we de informatie die jij eerder in Moeders van Morgen al hebt opgegeven samenvoegen met de gegevens van deze studie. Het LIFETIME onderzoek bestaat uit 2 vragenlijsten die we naar je toesturen als je kind 6 en 12 maanden oud is.

Wil je meer weten? Kijk dan op onze website.

Resultaten

Zodra er resultaten uit dit onderzoek bekend zijn, zullen wij die hier tonen.