Geneesmiddelgebruik rondom de zwangerschap
 

Zoekt u informatie over de veiligheid van geneesmiddelen en vaccinaties tijdens zwangerschap en borstvoeding? Vul dan hieronder de naam van het geneesmiddel of vaccin in.


Voor zwangere vrouwen of vrouwen met een kinderwens is het belangrijk te weten welke medicijnen ze wel en niet kunnen gebruiken. Sommige medicijnen brengen namelijk risico's met zich mee voor de moeder en haar ongeboren baby. Gebruik bovenstaande zoekbalk voor advies en informatie over het gebruik van geneesmiddelen en vaccins tijdens de zwangerschap en borstvoeding, óf ga direct naar een pagina via een van onderstaande links. 


Meer achtergrondinformatie over:

Geneesmiddelen tijdens de zwangerschap

Geneesmiddelen tijdens de borstvoeding

Geneesmiddelgebruik door mannen met een kinderwens

 

Meer informatie over coronavaccinaties en COVID-19 infecties:

Coronavaccin tijdens de zwangerschap

Coronavaccin tijdens de borstvoedingsperiode

COVID-19 infectie tijdens de zwangerschap

COVID-19 infectie tijdens de borstvoedingsperiode


Over Moeders van Morgen

De informatie die u vindt op dit deel van de website is afkomstig van Moeders van Morgen, onderdeel van Bijwerkingencentrum Lareb. Moeders van Morgen is het kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelgebruik bij een kinderwens, tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode. Wij adviseren over de mogelijke effecten van het geneesmiddelgebruik op de zwangerschap, het ongeboren kind en de borstvoeding.

Moeders van Morgen is de nieuwe overkoepelende naam voor de Teratologie Informatie Service en zwangerschapsregister pREGnant.