Moeders van Morgen Lareb lanceert de MediMama app

13-05-2024

In de MediMama app kan je makkelijk en snel informatie vinden over de veiligheid van zelfzorgmiddelen tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode. In de app staan bijna 200 verschillende middelen, zoals paracetamol, maagzuurremmers en neussprays. Vanaf Moederdag is de app gratis te downloaden.

Je kunt de MediMama app gebruiken om op te zoeken of je een zelfzorgmiddel wel of beter niet kunt gebruiken.

  • Controleer direct of een medicijn veilig gebruikt kan worden;
  • Vind veilige alternatieven voor medicijnen;
  • Ontvang algemene adviezen voor jouw klachten.

De MediMama app
Het is belangrijk dat vrouwen zichzelf goed kunnen informeren voordat ze een zelfzorgmiddel gebruiken tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding. Zeker voor vrij verkrijgbare medicijnen, waar een zorgverlener niet altijd bij betrokken is. De MediMama app helpt hierbij, bijvoorbeeld als je voor het schap in de drogist staat. In de app kan gezocht worden naar specifieke zelfzorgmiddelen of merken, maar ook naar groepen van medicijnen. Daarnaast geeft de app algemene adviezen die kunnen helpen bij het verminderen van klachten voordat een vrouw start met medicijnen.

De app is tot stand gekomen in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV), de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) en het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD). De ontwikkeling van de MediMama app wordt gefinancierd door ZonMw.

Download de MediMama app nu gratis in de Google Play Store of in de App Store.

Medimama app