Onderzoek griep- en pneumokokkenvaccins

07-10-2021

In oktober en november worden de jaarlijkse griep- en pneumokokkenvaccinaties gegeven. Bij Bijwerkingencentrum Lareb kunnen bijwerkingen gemeld worden. Ook dit jaar doet Lareb aanvullend onderzoek naar bijwerkingen van het griep – en pneumokokkenvaccin. Aanmelden kan via www.vaccinmonitor.nl.

Vragenlijstonderzoek
Met dit vragenlijstonderzoek wordt informatie verzameld over het optreden van bijwerkingen en het beloop hiervan na de vaccinatie(s). Door het monitoren van het optreden van eventuele klachten kunnen we mensen in de toekomst beter informeren. Zo weten we bijvoorbeeld uit het onderzoek naar bijwerkingen na griep- en pneumokokkenvaccinaties 2020/2021 dat reacties op de prikplek en koorts het meest gerapporteerd worden.

Bij deelname ontvangt u vier keer een online vragenlijst, verspreid over een periode van 30 dagen. De vragen gaan over uw gezondheid, het optreden van eventuele klachten na de griepvaccinatie en/of pneumokokkenvaccinatie en hoe lang de klachten duren.

Doe mee & meld u aan
Iedereen die de griepvaccinatie of pneumokokkenvaccinatie krijgt of net gehad heeft kan zich tot en met zes dagen na vaccinatie aanmelden voor dit onderzoek. Ook als u geen klachten heeft gehad na de vaccinatie kunt u mee doen.
Kijk voor meer informatie of om u aan te melden op www.vaccinmonitor.nl.