Vervolg pilot actuele geneesmiddelinformatie

05-01-2018

Wilt u belangrijke actuele geneesmiddelinformatie per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de vervolgpilot!

Gezocht: apothekers, huisartsen en medisch specialisten die aan een vervolgpilot willen meedoen om belangrijke actuele informatie over geneesmiddelen per e-mail te ontvangen.

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en het Bijwerkingencentrum Lareb communiceren nu elk afzonderlijk over geneesmiddelen. Ook vragen zij soms aan fabrikanten om zorgverleners per brief te informeren, bijvoorbeeld over een recall of belangrijke nieuwe risico-informatie. CBG, IGJ en Lareb willen deze informatie aan zorgverleners mogelijk op een andere manier gaan aanbieden. Daarvoor heeft het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) in 2017 een pilot begeleid, die nu een vervolg krijgt.

Als deelnemer aan de vervolgpilot ontvangt u van maart tot en met augustus 2018 belangrijke actuele geneesmiddelinformatie van CBG, IGJ en Lareb via e-mail. Bij elke e-mail kunt u feedback geven.

Interesse? Meld u aan via aanmeldingpilot@medicijngebruik.nl en vermeld daarbij uw functie.

Achtergrond:
Deze pilot is een initiatief vanuit het samenwerkingsverband dat bestaat uit het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, het GeneesmiddelenBulletin, het Bijwerkingencentrum Lareb, het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik en Zorginstituut Nederland met als doel de communicatie over geneesmiddelen te optimaliseren. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd werkt mee aan deze pilot.