Aa Lettergrootte
16
 
Remdesivir tijdens de zwangerschap
Overzicht

Remdesivir is een antiviraal geneesmiddel dat nog niet officieel geregistreerd is, maar in bijzondere omstandigheden toch gebruikt kan worden. Zoals bij infecties met het ebolavirus en bij zeer ernstige COVID-19, de infectie met het SARS-CoV-2 virus. Het is onbekend of remdesivir tijdens de zwangerschap veilig gebruikt kan worden.

Risico indeling
  • Risico onbekend Over gebruik van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap is geen of onvoldoende informatie beschikbaar. Het is niet mogelijk om een uitspraak te doen over de veiligheid. Kies bij voorkeur voor een middel waarvan meer bekend is over de veiligheid.
    • - remdesivir

Er zijn geen gegevens bekend over het gebruik van remdesivir tijdens de zwangerschap. Er zijn geen studies naar gedaan, en er zijn geen casus beschrijvingen.

Laatst bijgewerkt op 17-04-2020


De informatie op deze pagina is gebaseerd op gebruik van het geneesmiddel in de aanbevolen dosering, zonder dat de patiƫnt daarbij andere geneesmiddelen gebruikt. Welk geneesmiddel de beste keuze is, kan per persoon en per situatie verschillen. Daarom is goed overleg tussen zorgverlener en patiƫnt essentieel. Bij elke zwangerschap is er een basisrisico van 10 tot 15% op een miskraam en van 2 tot 4% op het krijgen van een baby met een aangeboren afwijking. De informatie bij zwangerschap gaat over de vraag of dit risico groter wordt door gebruik van het geneesmiddel. De informatie over borstvoeding is gebaseerd op het mogelijke risico voor de zuigeling, uitgaande van een gezonde, voldragen baby van 0 tot 2 maanden. Bij een te vroeg geboren, kleine, lichte of zieke baby moet men extra voorzichtig zijn. Een oudere zuigeling is juist minder kwetsbaar.