Geneesmiddelgebruik rondom de zwangerschap
 

Zoek je informatie over de veiligheid van geneesmiddelen en vaccinaties tijdens zwangerschap en borstvoeding? Of wil je meer weten over de veiligheid van geneesmiddelen voor mannen met een kinderwens? Vul dan hieronder de naam van het geneesmiddel of vaccin in.


Voor zwangere vrouwen en voor vrouwen én mannen met een kinderwens is het belangrijk te weten welke medicijnen ze wel en niet kunnen gebruiken. Sommige medicijnen brengen namelijk risico's met zich mee voor de zwangerschap of de ongeboren baby. Gebruik bovenstaande zoekbalk voor advies en informatie over het gebruik van geneesmiddelen en vaccins rondom de zwangerschap en borstvoeding, óf ga direct naar een pagina via een van onderstaande links. 

Algemene informatie over geneesmiddelen

Als je meer algemene informatie zoekt over geneesmiddelgebruik rondom de zwangerschap, kun je op een van deze pagina's terecht:

Geneesmiddelen tijdens de zwangerschap

Geneesmiddelen tijdens de borstvoeding

Geneesmiddelgebruik door mannen met een kinderwens


Nieuwe geneesmiddelteksten

De geneesmiddelteksten veranderen voortdurend en er komen nieuwe teksten bij, op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Het team van experts van Moeders van Morgen verwerkt deze inzichten dagelijks.

Nieuwe pagina's in 2023:

Hormonale anticonceptie tijdens de zwangerschap

De behandeling van misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap

CGRP-remmers bij profylaxe van migraine tijdens de zwangerschap

Maculadegeneratie middelen tijdens de zwangerschap


Aangepaste geneesmiddelteksten

Deze pagina's zijn aangepast:

Diverse laxeermiddelen tijdens de zwangerschap

SSRI's tijdens de zwangerschap

Middelen bij aanvalsbehandeling van migraine tijdens de zwangerschap

Penicillines bij infecties tijdens de zwangerschap

Benzodiazepines bij angst- en slaapstoornissen tijdens de zwangerschap

 

Over Moeders van Morgen

De informatie die je vindt op dit deel van de website is afkomstig van Moeders van Morgen, onderdeel van Bijwerkingencentrum Lareb. Moeders van Morgen is het kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelgebruik bij een kinderwens, tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode. Wij adviseren over de mogelijke effecten van het geneesmiddelgebruik op de zwangerschap, het ongeboren kind en de borstvoeding. Zowel de Teratologie Informatie Service (TIS) als het zwangerschapsregister pREGnant zijn onderdeel van Moeders van Morgen.